COSTURI
Sistemele de pompe submersibile sunt de  obicei mai putin costisitoare si nu necesita alimentari suplimentare sau camera tehnica.
Recomandam amplasarea acestora intr-o basa prevazuta cu gratar din inox fixat in bazin. Gratarul de inox previne accesul la pompa dar functioneaza si ca filtru.

Sistemele de pompe submersibile necesita mai putine amenajari spre deosebire de varianta de echipare cu pompe de suprafata.

Totusi, exista situatii in care anumite fantani nu pot fi echipate decat cu pompe de suprafata datorita jocurilor de apa complexe.

 

INTRETINERE
Ambele variante de sisteme de pompare necesita intretinere si mentenanta pentru ca fantana arteziana sa functioneze in parametri normali.

Diferenta intre cele doua se observa iarna:
- pompa submersibila trebuie scoasa din bazin si depozitata intr-un loc uscat ; bineinteles ca pompa trebuie remontata primavara, atunci cand temperaturile permit functionarea fantanii

- pompa de suprafata necesita drenarea apei din toate conductele si echipamentele pentru iarna

SIGURANTA
Atunci cand sunt instalate si cablate corect, pompele nu prezinta risc de electrocutare. De aceea este necesar sa se verifice cablurile periodic.